амо̀к

 

Тълковен речник

Пристъп на внезапна агресивност, безумие, лудост и умопомрачение. Изпадналите в амок са изключително опасни и обикновено получилите такъв пристъп стават серийни убийци.

Синонимен речник

лудост, безумие, умопомрачение

Българо-Английски речник

amok, amuck

Подробна информация от Wikipedia

Амок - Амок е пристъп на внезапна агресивност, безумие, лудост и умопомрачение. Изпадналите в амок са изключително опасни.
Амоксицилин/Клавуланова киселина - Аугментин (на английски: Augmentin) или ко-амоксиклав (на английски: Co-Amoxiclav) е название на комбиниран пеницилинов антибиотик, съдържащ амоксицилин (под формата на трихидрат или натриева сол) и клавуланова киселина (под формата на калиев клавуланат).
Амоксицилин - Амоксицилинът (amoxicillin или amoxycillin) е бета-лактамен антибиотик от групата на пеницилините. В България е регистриран под марките Amopen, Duomox, Ospamox, Ranoxyl, Helicocin, Upsamox.
Амоняк - Амонякът е газ с остра характерна миризма. По-лек от въздуха, добре разтворим във вода и лесно втечним при високо налягане.
Апокриф - Апокриф (от гръцки: απόκρυφος – „таен“, „скрит“) означава словесно писмено произведение, което се разпространява „нелегално“, т.е.
Ашока - Ашока (на деванагари: अशोक; IPA: aɕoːkə(hə), на санскрит: अशोक, Aśoka IAST, „роден без болка“) е третият по ред император на империята на Маурите в Индия от 273 пр.н.е.
Авокадо - Авокадото (Persea americana) e растение от семейство лаврови. Произхожда от Централна Америка и е познато още преди 8000 години на ацтеките и маите.
Апокалипсис сега - „Апокалипсис сега“ (на английски: Apocalypse Now) е американски пълнометражен игрален филм, станал скандален още с появяването си на бял свят.
Амортизация - Амортизацията представлява процес на постепенно пренасяне на стойността на дълготрайните материални и нематериални активи в себестойността на готовия продукт, т.е.
Амон - Амон е древноегипетски бог, който е покровител на град Тива. От 17 век пр.н.е., когато е времето на Новото царство, той се отъждествява с бог Ра (Амoн Ра) Узер Мат Мери Ре Амун /Рамзес II/ и става върховен египетски бог, закрилник на фараона, заедно с властта и управлението му.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.