Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

алаба̀ш

 

Тълковен речник

м., само ед. Диал. Сладка ряпа, червена ряпа, гулия.

Българо-Английски речник

kohlrabi; French turnip, swede

Подробна информация от Wikipedia

Алабаш - Алабаш (Brassica oleracea var. gongylodes) – двугодишно зеленчуково растение от семейство кръстоцветни.
Алабама - Алабама е щат в югоизточната част на САЩ. Площ 135 765 km² (1,43% от територията на САЩ, 30-то място по големина).
Алабастър - Алабастърът е минерал, компактна разновидност на гипса, с характерен млечнобял цвят. Най-големите му находища са във Великобритания и Испания.
Алабама (племе) - Алабама (на английски: Alabama) е северноамериканско индианско племе, част от Крикската конфедерация, което първоначално живее по река Алабама в Алабама.
Алабак - Алабак (от 1942 до 1945 г. Божевец) е планински рид в Западните Родопи, между долините на реките Яденица и Чепинска, на територията на Област Пазарджик.
Алабастрон - Алабастронът е малък, удължен, плътен съд с полусферично дъно, тънка шия и завършващ отгоре с плосък диск с отвор.
Алабак (остров) - Алабак (на английски: Alabak Island) е предимно покрит с лед хълмист остров в залива Барилари край Бряг Греъм, Антарктически полуостров, Антарктика.
Алабамски език - Алабамският език е мускогски език, разпространен сред племената алабама и коасати. Той е разпространен основно в щата Тексас, САЩ.
Алабама (шлюп, 1862) - „Алабама“ (на английски: CSS Alabama – Кораб на Конфедеративните щати „Алабама“) е винтов шлюп, построен във Великобритания за Конфедеративните щати по време на Гражданската война в САЩ.
Алабама (река) - Алабама е река в щата Алабама, Съединените американски щати.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.