Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

акадѐмия

 

Тълковен речник

мн. академии, ж.
1. Висше учреждение за наука, литература, изкуство. Българска академия на науките. Литературна академия.
2. Название на висше учебно заведение за наука или изкуство. Медицинска академия. Музикална академия. Военна академия.

Българо-Английски речник

academy
АКАДЕМИЯ на науките an academy of sciences
военна АКАДЕМИЯ a military academy
военноморска АКАДЕМИЯ a naval college/academy
генерал-щабна АКАДЕМИЯ a staff college
ам. a command and staff college

Подробна информация от Wikipedia

Академия - Академия означава научна организация (например академия на науките) или висше училище.
Академия на МВР - 42.631389, 23.370556
Академия за обществени науки и социално управление - Академията за обществени науки и социално управление, известна и със съкращението АОНСУ, е бивша научна академия и висше училище в областта на обществените науки и управление със седалище в София, България през 1970-те и 1980-те години.
Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ - Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ (съкратено АМТИИ) е висше училище за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.
Академия за изобразителни изкуства в Мюнхен - Академията за изобразителни изкуства в Мюнхен (на немски: Akademie der Bildenden Künste München) е сред най-старите и реномирани художествени академии в Германия.
Академия (връх) - Академия (на английски: Academia Peak) е връх с надморска височина 1253 м в хребет Фрисланд на Тангра планина на о.
Академия за мода - Академия за мода е българско сдружение с идеална цел, създадено през 1994 година в Париж по идея на Донка Ганева (председател) и Любомир Стойков (заместник-председател).
Академия на науките и изкуствата на Република Северна Македония - МАНИ - Академията на науките и изкуствата на Република Северна Македония - МАНИ (на на македонска литературна норма: Академија на нaуките и уметностите на Република Северна Македонија – МАНУ) е създадена на 23 февруари 1967 г.
Академия за персийски език и литература - Академията за персийски език и литература (на персийски: فرهنگستان زبان و ادب فارسی), по-рано наричана Академия на Иран, е официален регулаторен орган на персийския език.
Академия за изящни изкуства в Неапол - Академията за изящни изкуства в Неапол е държавен университет за артистично, музикално и танцово обучение.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.