Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

аз

 

Тълковен речник

вин. мене или съкр. мен, крат. ме, дат. остар. мене, крат. ми, лично мест. Употребява се за самопосочване от лицето, което говори. Аз ще остана вкъщи, а ти тръгвай. Мене ли търсите• Не ме оставяй сама! Помогни ми!

Българо-Английски речник

I
АЗ съм it is I
разг. (no-често) it is me
не съм АЗ шег. the cat did it
АЗ sl. this child
моето АЗ my ego

Подробна информация от Wikipedia

Аз - Аз може да се отнася за:
Азия - Азия е най-големият и най-населеният континент на Земята. Той заема 30% от сушата (8,7% от цялата повърхност на Земята) и има население, надхвърлящо 4 милиарда души.
Азис - Азис е псевдоним на Васил Троянов Боянов, който е български попфолк певец.
Азот - Азотът е химичен елемент с атомен номер 7 и означение N. Той е най-лекият елемент в азотната група и при стайна температура е прозрачен газ без миризма.
Азербайджан - Азербайджан (също Азърбайджан) е държава на западния бряг на Каспийско море.
Азбука - А̀збука е цялостен стандартизиран набор от букви – основни писмени знаци, всеки от които приблизително представя отделна фонема от даден говорим език, съществуваща сега или съществувала в миналото.
Аз-концепция - Аз-концепцията (на английски: Self-Concept; на немски: Selbstkonzept; на руски: Я-концепция) е набор от характеристики, способности, нагласи и ценности, които, според човека, дефинират кой е той.
Аз обичам България - „Аз обичам България“ е българска телевизионна игра, която стартира на 25 март 2011 по Нова телевизия.
Азотни оксиди - Азотните оксиди са химични съединения на азота с кислород. Спрямо кислорода азотът проявява от +1 до +5 степен на окисление.
Азовско море - Азовско море (на руски: Азовское море; на украински: Азовське море; на кримскотатарски: Azaq deñizi) е средиземно море в басейна на Атлантическия океан, като на юг чрез Керченския проток се свързва с Черно море.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.