Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

авлѝга

 

Тълковен речник

мн. авлиги, ж. Прелетна пойна птичка с жълти пера и черни крила и опашка.

Българо-Английски речник

зоол. oriole, golden oriole, yellow-hammer (Oriola galbula)

Подробна информация от Wikipedia

Авлига - Евразийската авлига или само Авлига (Oriolus oriolus), наричана още златен кос, е един от дребните видове в разред Врабчоподобни.
Алигатори - Алигаторите (Alligator) са род крокодили от семейство Алигаторови (Alligatoridae). Името „алигатор“ е англиканизирана форма на испанското el lagarto („гущерът“) – името, с което ранните испански изследователи и заселници във Флорида наричали алигатора.
Алигаторова костенурка - Алигаторовата костенурка (Macrochelys temminckii) е влечуго от разред Костенурки. Това е най-голямата сладководна костенурка в Северна Америка.
А Лига - А Лига е най-високото ниво на литовския професионален клубен футбол. Организира се от Литовската Футболна Федерация.
Авлигови - Авлигови (Oriolidae) са семейство средно големи птици от разред Врабчоподобни (Passeriformes).Разпространени са в Стария свят и Австралия, като някои видове са прелетни.
А-Лига - А-Лигата е най-високото ниво на професионалния футбол в Австралия.
Алигаторови - Алигаторовите (Alligatoridae) са едно от трите семейства на разред крокодили, заедно с крокодиловите и гавиаловите.
Алигархски мюсюлмански университет - Алигархският мюсюлмански университет (на английски: Aligarh Muslim University) е обществен университет, финансиран от федералното правителство на Индия.
Авлида - Авлида (на старогръцки: Αυλίς, Авлис, на гръцки: Αυλίδα) е древногръцки пристанищен град в Беотия. Там, според Илиада се събрала ахейската флота преди да тръгне за Троя.
Ай-Лига - Ай-Лига (на английски: I-League) е клубен турнир по футбол, който води началото си от 2007 година, в който се излъчва шампиона на Индия.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.