Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

авио

 

Тълковен речник

авио-
Първа съставна част в съкратени сложни думи със значение авиационен, напр. авиобаза, авиобензин, авиобомба, авиомоделизъм, авиотехника.

Подробна информация от Wikipedia

Авио - А̀вио (на италиански: Avio, на местен диалект: Avi, Ави) е малко градче и община в Северна Италия, автономна провинция Тренто, автономен регион Трентино-Южен Тирол.
Авионосно съединение - Авионосно съединение се нарича група от бойни кораби, в което участват повече от един самолетоносача. Основната структурна единица на авионосното съединение е авионосната ударна група.
Авионосен крайцер - Авионосен крайцер (на английски: aviation cruiser; на английски: aircraft cruiser; на английски: carrier cruiser; на английски: seaplane cruiser) – разнородна по своите характеристика група кораби, съчетаваща в себе си елементите на крайцерското въоръжение (артилерия; противолодъчни, зенитни, противокорабни ракетни комплекси) и авиационно въоръжение.
Авиокатастрофа край Братислава (1966) - Полет LZ101 на ТАБСО е открит през 1948 г. и е първият международен маршрут на българската национална авиокомпания ТАБСО (предшественик на Авиокомпания „Балкан“).
Авиоотряд 28 - Авиоотряд 28 е държавен авиационен оператор в България за изпълнение основно на:
Авиокатастрофа край Габаре - 43.311944, 23.914722
Авионосни крайцери проект 1143 - Проект 1143 (шифър „Кречет“, код на НАТО: Kiev class) са тип авионосни противолодъчни крайцери на ВМФ на СССР, който е създаден като продължение на серията кораби от проекта 1123 „Кондор“.
Авиокатастрофа на Тенерифе на 27 март 1977 г. - Авиокатастрофата на летище Тенерифе Север на Канарските острови е с най-много жертви в историята на авиацията, изключвайки атентатите в Ню Йорк от 11 септември 2001 г.
Авиокатастрофа край Кривина - 42.691944, 23.472222
Авиокомпания - Авиокомпания е организация, която се занимава с превоз на пътници и товари посредством самолети и други летателни апарати.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.