Речник мобилно приложение за Андроид

Сайтът Rechnik.info представя своето ново безплатно мобилно приложение Речник за Андроид с него ще можете да ползвате речника от своя смартфон или таблет навсякъде, където има интернет покритие. В първата версия на приложението сме премахнали всичко излишно с цел простота и бързина. Има само поле за търсене по дума на български или на английски. При търсене в речника по дума на български се извежда тълкование на думата, превод на английски и етимология на думата. При търсене по дума на английски ще бъде изведен превода и на български.

В началния екран има още бърз бутон към последно въведената в речника дума и бутон за случайно избрана дума от речника.

При въвеждане на често бъркана дума (например дразнещата грешна дума: удобрение) се извежда предупреждение с червен надпис и се показва правилната дума. Специално маркирани са и думи от разговорния език или такива, които се ползват за обида. Ако откриете дума, която все още не е добавена в речника, може да я изпратите във фен страницата ни във Facebook – https://www.facebook.com/rechnikinfo. Най-интересните думи ще бъдат добавени в речника от редактор.

Приложението е тествано на различни Андроид телефони и се очаква да работи без проблем при версия 2.2 или по-нова. Разработено е по поръчка на сайта за оптимизация Ganbox.com от независим андроид разработчик Георги Димитров. Напомняме ви, че имаме и безплатно мобилно приложение за iPhone устройства.

За да ползвате пълните мултимедийни възможности на речника, ползвайте сайта rechnik.info.

Ако имате андроид телефон, за да инсталирате приложението безплатно, отворете през вашия телефон Google Play и потърсете Речник.

3 коментара по “Речник мобилно приложение за Андроид”

  1. Имате пост в сайта ми за Андроидски приложения, ако имате други такива за постване, ги давайте на ред 😉

  2. Благодаря за речника. Но това, което ми е най-нужно, както е и най-нужно в професията ми като цяло – липсва. Ударенията. Ако ги добавите, приложението ви ще стане много ценно за нас.

Напиши коментар