мемора̀ндум

 

Тълковен речник

мн., меморандуми, (два) меморандума, м. Дипломатически документ с изложение на възгледите на правителството по даден въпрос. Връчвам меморандум.

Синонимен речник

(същ.) изложение, съобщение, нота, послание, бележка

Българо-Английски речник

memorandum (pl. memoranda). minute, разг. memo

Картинки от Google

Loading...

Видео от Google

Loading...

Подробна информация от Wikipedia

Мемоар на българските църковно-училищни общини в Македония - Мемоарът на българските църковно-училищни общини в Македония от 20 май 1878 година е протестно обръщение на македонските българи към Великите сили с искане за прилагане на Санстефанския договор и неоткъсване на Македония от новосъздадената българска държава.
Меморандум на САНУ - Меморандумът на Сръбската академия на науките и изкуствата, съкратено Меморандум на САНУ (ср. Меморандум Српске академије наука и уметности /скраћено Меморандум САНУ/) е документ, който е изготвен от Сръбската академия на науките и изкуствата през 1986 г.
Меморандум за независимостта на Македония (1913) - „Меморандумът за независимостта на Македония“ е документ с който се изисква признаване на независимост на Македония.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.