Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

цвета̀р

 

Тълковен речник

цветарят, цветаря, мн. цветари, м. Човек, който произвежда и/или продава цветя.

Българо-Английски речник

florist, floriculturist
ж.р. (продавачка) flowergirl

Подробна информация от Wikipedia

Цветарство - Цветарството е подотрасъл на растениевъдството, декоратично-приложно изкуство, което се състои в отглеждане, селекция, подреждане и съхраняване на цветя.
Сирфидни мухи - Сирфидните мухи, още Цветарки (Syrphidae) са семейство насекоми от разред Двукрили (Diptera). Включва около 200 рода с приблизително 6000 вида, разпространени в целия свят, с изключение на на Антарктика.
Цветан Цветанов - Цветан Генчев Цветанов е български политик, бивш заместник-председател на политическа партия ГЕРБ. От 27 юли 2009 г.
Цветана Манева - Проф. Цветана Георгиева Манева е българска театрална и киноактриса. Председател е на Съюза на артистите в България от 1986 до 1989 година.
Цветана Пиронкова - Цветана Пиронкова е българска тенисистка. През 2010 г. става първата българка, която достига до полуфинал на Уимбълдън.
Цветан Василев - Цветан Василев (роден на 12 август 1959 в Габрово) е български бизнесмен и финансист. Председател е на Надзорния съвет на „Корпоративна търговска банка“ АД, четвъртата най-голяма банка в България по размер на активите, както и неин мажоритарен акционер.
Цветан Владовски - Цветан Владовски, по-известен като Чочо Владовски, е български музикант, певец, композитор и аранжор, известен най-вече като вокалист на рок група Тангра.
Цветан Тодоров - Цветан Тодоров Тодоров е българо-френски философ и литературовед, лингвист, семиотик, литературен критик, историк на философската мисъл и културолог от български произход.
Цветан Теофанов - Проф. дфн Цветан Теофанов е арабист-литературовед и ислямовед.
Цвета Караянчева - Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 41-то и 42-то Народно събрание.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.