Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

хуманѝст

 

Тълковен речник

мн. хуманисти, м.
1. Привърженик и последовател на хуманизма.
2. Хуманен човек.

Българо-Английски речник

humanist

Подробна информация от Wikipedia

Хуманизъм - Хуманизмът е система на образование и метод за изследване, зародил се в северна Италия през XIII и XIV век и разпространил се из континентална Европа и Англия.
Хуманистична психология - Хуманистичната психология е едновременно социално движение в рамките на психологията и трайна перспектива.
Хуманистичен демократичен център - Хуманистичният демократичен център (на френски: Centre démocrate humaniste, cdH) е белгийска християндемократическа партия, активна главно сред френскиговорещата общност.
Хуманистична библиотека - Хуманистична библиотека (на френски: Bibliothèque humaniste) е музей и библиотека в град Селеста, Франция.
Хуманитарни науки - Хуманитарните науки (или на български с общото название хуманитаристика) са дисциплини, които изследват и изучават човека, използвайки методи, които са основно аналитични, критични или свързани с предположения и хипотези, като се отличават от основно емпиричните подходи в природните и понякога в социалните науки.
Хуманитарни и социални науки - Социалните науки са област на научни изследвания, които разглеждат аспектите на човешкото общество. Това е родово понятие обхващащо всички науки с предмет обществото в различните му форми и деяния.
Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ (Велико Търново) - Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ е едно от най-старите училища във Велико Търново.
Хуманитарна криза - Хуманитарна криза е събитие или поредица от събития, които представляват огромна заплаха за здравето или съществуването на голяма група хора (или цяло общество).
Медицина - Медицината (от лат. medicus – „лечител“) е наука за диагностициране, лечение и предотвратяване на болести и наранявания .
Хуманитарен статут - Хуманитарен статут е вид закрила, която се предоставя на лица от държава, чиито граждани те не са. По българското законодателство съществуват четири вида закрила – убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут и временна закрила.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.