Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

христия̀нство

 

Тълковен речник

ср., само ед.
1. Широкоразпространена религия, в основата на която лежи култът към Исус Христос.
2. Тези, които изповядват тази религия като цяло. Западно християнство.
прил. християнски, християнска, християнско, мн. християнски. Християнска религия.

Българо-Английски речник

Christianity. Christiandom
(учение и) the Word

Подробна информация от Wikipedia

Християнство - Християнството е една от трите авраамически религии. Според християнството има един Бог в три лица – Отец, Син и Дух Свети.
Християнството в дати - Християнството в дати представлява хронологично представяне на по-важните дати и личности в историята на християнството от смъртта на Иисус Христос до днешно време.
Християнство в Турция - Християните съставляват около 0.6 процента от населението на Турция, включващо и емигрантите. Повечето от тях живеят в Истанбул, а останалите предимно в южната и югоизточната част на страната.
Християнство в България - Християнството в България е най–разпространената религия, която изповядва мнозинството от населението на страната.
Християнство в Индия - Според преброяване, направено през 2001 г., християнството е 3-та по разпространеност религия в Индия, с близо 24 милиона последователи, които представляват 2,3 процента от населението на страната.
Християнство в Европа - Християнството е най-разпространеното вероизповедание в Европа. Християнството се изповядва по европейските земи още от 1 век след Христа, а за редица Павлови апостоли е засвидетелствано, че са живели в Гърция, както и в пределите на Римската империя.
Християнство и култура - „Християнство и култура“ е българско списание, основано през 2002 г. Първоначално списанието е издавано от Фондация Българска наука и култура, а от 2007 г.
Християн Стоянов - Християн Николаев Стоянов е български лекоатлет, параолимпиец, състезател в дисциплините бягане на 800 метра и бягане на 1500 метра.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.