Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

хибрѝд

 

Тълковен речник

мн. хибриди, (два) хибрида, м. Спец. Организъм, получен в резултат от кръстосването на различни видове, сортове, раси и др.; мелез, кръстоска.
прил. хибриден, хибридна, хибридно, мн. хибридни. Хибридни домати. Хибридна овца.

Българо-Английски речник

hybrid, cross(breed); mongrel

Подробна информация от Wikipedia

Хибрид - В биологията, хибрид означава две неща:
Хибриден автомобил - Хибридният автомобил е вид автомобил, използващ две или повече системи за задвижване от различни типове – електрически мотор(и) и двигател(и) с вътрешно горене.
Хибридна война - Хибридна война (на английски: hybrid warfare) е термин който се появява в края на 20 век в САЩ за означение на нестандартна военна стратегия, инкорпорираща в себе си бойни действия, диверсия и кибервойна.
Орбитална хибридизация - В химията, орбиталната хибридизация е идея, според която в хода на химичното взаимодействие част или всички валентни атомни орбитали на даден атом се „смесват“, уеднаквяват, хибридизират.
Хибрида - Хибрида (Hybrida) е име на:
Хибрид (пояснение) - Хибрид (биология) – кръстоска между животни или растения.
Хидрид - Хидридите са съединения на метали с водорода. Имат йоннокристален строеж. При взаимодействието им с вода се отделя водород.
Хебридски острови - Хебридските острови са архипелаг на Шотландия, Обединеното кралство.
Хебридско море - Хебридското море (на английски: Sea of the Hebrides) е море, разположено край бреговете на Западна Шотландия, разделяща континента и северните Вътрешни Хебридски острови (на изток) от южните Външни Хебридски острови (на запад).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.