Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

фѝгурен

 

Тълковен речник

фигурна, фигурно, мн. фигурни, прил. Фигурален (в 1 знач. ).
• Фигурно пързаляне. Спец. Вид спорт – танцуване с кънки върху лед, като се изпълняват различни фигури.

Българо-Английски речник

figure (attr.)
фигурно пързаляне figure skating
фигурно летене ав. aerobatics

Подробна информация от Wikipedia

Фигурно пързаляне на ролкови кънки - Фигурното пързаляне на ролкови кънки (срещано и като артистичното ролково пързаляне) е спорт, подобен на фигурното пързаляне, но върху дървен или пластмасов под, където състезателите се пързалят с ролкови кънки вместо зимни кънки.
Фигурно пързаляне - Фигурното пързаляне е зимен олимпийски спорт, в който спортистите се пързалят на кънки по лед с изпълнение на скокове, завъртания и други елементи под музикален съпровод.
Фигурно пързаляне на зимните олимпийски игри 2010 - Състезанията по фигурно пързаляне на зимните олимпийски игри през 2010 г. ще се проведат в залата Пасифик Колизеум във Ванкувър, с капацитет 14 200 места от 14 до 27 февруари 2010 г.
Фигурно пързаляне на зимните олимпийски игри 2014 - Състезанията по фигурно пързаляне на зимните олимпийски игри през 2014 г. се провеждат в Зимния дворец на спорта „Айсберг“, Сочи.
Фигейренсе Футебол Клубе - Фигейренсе Футебол Клубе (на португалски: Figueirense Futebol Clube) е бразилски футболен клуб от Флорианополис, Санта Катарина.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.