Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

Фавън

 

Тълковен речник

  1. мит. Древноримски бог на полетата, планините и горите; покровител на стадата.
  2. Потомък на Фавън - кривонос горски полубог, с остри уши, опашка и кози крака; съответства на древногръцкия образ за сатир, символ за сладострастието и изкушението.


Подробна информация от Wikipedia

Фавн - Фавн (на латински: Faunus, от favere – помагам) е древноиталийски бог, защитник на селяните и овчарите и на техните животни и ниви.
Фавиняна (община) - Фавиня̀на (на италиански: Favignana, на сицилиански Faugnana, Фауняна) е община в южна Италия, провинция Трапани, автономен регион и остров Сицилия.
Фалън (окръг) - Окръг Фалън (на английски: Fallon County) е окръг в щата Монтана, Съединени американски щати. Площта му е 4204 km², а населението - 3009 души (2017).
Фалън - Фалън (на английски: Fallon) е град в окръг Чърчил, щата Невада, САЩ. Фалън е с население от 7536 жители (2000) и обща площ от 7,9 km².
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.