Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

у̀твар

 

Тълковен речник

Утвар (или църковна утвар) в християнството се нарича сборът от различните предмети, които се употребяват в литургията.

Българо-Английски речник

у̀твар
ж., само ед. църк. church plate.

Подробна информация от Wikipedia

Утвар - Утвар или църковна утвар в християнството се нарича сборът от различните предмети, които се употребяват в литургията.
Утаракханд - Утаракханд (на хинди: उत्तराखंड; на английски: Uttarakhand), известен като Утаранчал от 2000 до 2006 г., е 27-ят щат на република Индия от 9 ноември 2000 г.
Утар Прадеш - Утар Прадеш (на хинди: उत्तर प्रदेश; на английски: Uttar Pradesh; на урду: اتر پردیش) е щат в Северна Индия с територия от 240 928 кв.
Утард - Утард (на френски: Rivière aux Outardes; на английски: Outardes River) е река в Източна Канада, източната част на провинция Квебек, ляв приток на река Сейнт Лорънс.
Уварово - Уварово (на руски: Уварово) е град в Русия, административен център на Уваровски район, Тамбовска област.
Уевар дел Алхарафе - Уевар дел Алхарафе (на испански: Huévar del Aljarafe) е населено място и община в Испания. Намира се в провинция Севиля, в състава на автономната област Андалусия.
Уттарадит - Уттарадит е една от 76-те провинции на Тайланд. Столицата ѝ е едноименния град Уттарадит. Населението на провинцията е 464 474 жители (2000 г.
Усва (река) - Усва (на руски: Усьва) е река в Пермски край на Русия, Десен приток на Чусовая (ляв приток на Кама, ляв приток на Волга).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.