Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

тушѐ

 

Тълковен речник

1. В спорта:
В борбата — докосване на плешките на бореца с тепиха, което е знак за неговото поражение;
Във фехтовката — удар, нанесен в съответствие с правилата.

2. В музиката: характер, способ на докосване (също така натискане, удар) на клавишите, влияещи на силата и окраската на звука; фортепиано.

3. В живописта: маниер на нанасяне щрихи или полагане на краски.

Етимологичен речник

фр. touchér — докосване

Синонимен речник

докосване,съприкосновение,натискане,удар

Българо-Английски речник

муз. touch

Подробна информация от Wikipedia

Тушетия - Тушетия (Тушети) (на грузински: თუშეთი Тушети) е историческа планинска област в Грузия, попадаща в Ахметински район на Кахетия.
Туше Влахов - Петър (Туше) Христов Влахов е български историк, публицист и преподавател в Софийския университет, член на Българската комунистическа партия, член-кореспондент на Българската академия на науките, специалист по най-нова българска история и история на българското национално-освободително движение в Македония и Одринско.
Туше Делииванов - Петър (Туше) Иванов Делииванов е български революционер, деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.
Тушемища - Тушемища (на албански: Tushemisht, Тушемищ) е село в Албания, в община Поградец, област Корча.
Туше Скачков - Петър (Туше) Иванов Скачков е български революционер, войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.
Туше Чопов - Петър (Петруш, Туше) Андонов Чопов е български революционер.
Тушетски хребет - Тушѐтският хребет (на руски: Тушѐтский хребет) е мощен планински хребет, част от Страничния хребет на планината Голям Кавказ, разположен в западната част на Република Дагестан и южната част на Република Чечения в Русия и северната част на Грузия.
Туше Гошев - Туше Гошев (на македонска литературна норма: Туше Гошев) е юрист и политик от Република Македония, от партията на СДСМ.
Туше Балтов - Петър (Туше) Балтов е български революционер, деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.
Петър Гугушев - Петър (Туше) Гугушев или Гугушов, е български революционер, деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.