торф

 

Тълковен речник

торфът, торфа, само ед., м. Кафява до чернокафява маса, образувана от непълно разлагане на растения при блатни условия, която се използва като гориво, тор и др.
прил. торфен, торфена, торфено, мн. торфени.

Българо-Английски речник

peat

Подробна информация от Wikipedia

Торф - Торфът е тъмнокафява маса частично разложени растения, образувана при блатни условия. Използва се като гориво и тор.
Торфено бранище - Торфено бранище е резерват, разположен в Национален парк Витоша, България.
Торфен мъх - Торфените мъхове (Sphagnum) са единственият род в клас Sphagnopsida, включващ над 300 вида. Те са основната растителност в торфените блата, откъдето идва и името им.
Торвайн - Торва̀йн (на уелски: Torfaen), звуков файл и буквени символи за произношението [1]) е административна единица в Уелс, със статут на графство-район (на английски: county borough).
Торфено блато - Торфените блата са вид тресавища, в които се отлага торф - остатъци от мъртви растения, най-често торфен мъх.
Тор: Богът на гръмотевиците - „Тор: Богът на гръмотевиците“ (на английски: Thor) е американски филм от 2011 година, базиран на едноименния герой на Марвел Комикс и е четвърти подред в Киновселената на Марвел.
Торонто - Торонто (на английски: Toronto) е най-големият град в Канада и център на провинция Онтарио с градско население 2 615 060 души (2011) и 5 583 064 души (2011) в целия метрополис, което го прави петия по големина град в Северна Америка след Мексико Сити, Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго.
Тор (биология) - Тор е всяко вещество с естествен или изкуствен произход, което се прилага към почвата или към растителните влакна, за да предоставя едно или повече хранителни вещества от съществено значение за растежа на растението.
Торнадо - Торнадо (от испански: tornado), наричано също смерч (от руски: смерч), е силен атмосферен вихър, който образува въртящ се стълб от въздух, свързващ повърхността на земята с купесто-дъждовен, в редки случаи – с купест облак.
Торино - Торино (на италиански: Torino) е четвъртият по големина град в Италия след Рим, Милано и Неапол, но третият по икономическа мощ, изпреварващ по този показател Неапол.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.