Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

торф

 

Тълковен речник

торфът, торфа, само ед., м. Кафява до чернокафява маса, образувана от непълно разлагане на растения при блатни условия, която се използва като гориво, тор и др.
прил. торфен, торфена, торфено, мн. торфени.

Българо-Английски речник

peat

Подробна информация от Wikipedia

Торф - Торфът е тъмнокафява маса частично разложени растения, образувана при блатни условия. Използва се като гориво и тор.
Торфено бранище - Торфено бранище е резерват, разположен в Национален парк Витоша, България.
Торфено блато - Торфените блата са вид тресавища, в които се отлага торф - остатъци от мъртви растения, най-често торфен мъх.
Торфен мъх - Торфените мъхове (Sphagnum) са единственият род в клас Sphagnopsida, включващ над 300 вида. Те са основната растителност в торфените блата, откъдето идва и името им.
Торвайн - Торва̀йн (на уелски: Torfaen), звуков файл и буквени символи за произношението [1]) е административна единица в Уелс, със статут на графство-район (на английски: county borough).
Тор: Богът на гръмотевиците - „Тор: Богът на гръмотевиците“ (на английски: Thor) е американски филм от 2011 година, базиран на едноименния герой на Марвел Комикс и е четвърти подред в Киновселената на Марвел.
Тор (биология) - Тор е всяко вещество с естествен или изкуствен произход, което се прилага към почвата или към растителните влакна, за да предоставя едно или повече хранителни вещества от съществено значение за растежа на растението.
Торонто - Торонто (на английски: Toronto) е най-големият град в Канада и център на провинция Онтарио с градско население 2 615 060 души (2011) и 5 583 064 души (2011) в целия метрополис, което го прави петия по големина град в Северна Америка след Мексико Сити, Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго.
Торино - Торино (на италиански: Torino) е четвъртият по големина град в Италия след Рим, Милано и Неапол, но третият по икономическа мощ, изпреварващ по този показател Неапол.
Торнадо - Торнадо (от испански: tornado), наричано също смерч (от руски: смерч), е силен атмосферен вихър, който образува въртящ се стълб от въздух, свързващ повърхността на земята с купесто-дъждовен, в редки случаи – с купест облак.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.