Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

тока̀

 

Тълковен речник

мн. токи, ж.
1. Малка метална/пластмасова рамка с езиче, която служи за закопчаване на колан, чанта, обувки.
2. Разг. Приспособление за защипване на коса.
• същ. умал. токичка, мн. токички, ж.

Синонимен речник

(същ.) катарама, закопчалка, клипс, брошка

Българо-Английски речник

buckle, clasp

Подробна информация от Wikipedia

Токачки - Токачките (Numididae) са семейство птици от разред Кокошоподобни, наподобяващи сродните дивечови птици фазани, кокошки и пуйки.
Токамак - Думата „токамак“ (съкр. от руския израз „ТОроидальная КАмера в МАгнитных Катушках“) е експериментално устройство с тороидална форма, т.е.
Токай (район в Унгария) - Винарският регион на Токай в Североизточна Унгария се състои от 229 квадратни километра, разположени по хълмовете на Земплин – невисока планина с вулканичен произход.
Токата и фуга в ре минор - Токата и фуга в ре минор (на немски: Toccata und Fuge in d-Moll), BWV 565 е едно от най-известните произведения за орган на европейската Класическа музика.
Токачка (село) - Токачка е село в Южна България. То се намира в община Крумовград, област Кърджали.
Токат - Токат (на турски: Tokat) е град и административен център на вилает Токат в Северна Турция в черноморският регион на страната.
Токат (вилает) - Токат (на турски: Tokat) е вилает в Северна Турция. Административен център на вилаета е едноименният град Токат.
Токата - Токата (на немски: Toccata, произхожда от италианското toccare „да докосна”) е виртуозна музикална пиеса, типична за клавирните инструменти или струнните инструменти (от типа на лютня и китара), включваща бързи моменти.
Токай (подрегион) - Токай (на японски: 東海地方, по английската Система на Хепбърн Tōkai) е субрегион на регион Чубу в Япония.
Токаривка - Токаривка (на украински: Токарівка) е селище от градски тип в Южна Украйна, Веселинивски район на Николаевска област.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.