разделѐние

 

Тълковен речник

мн. разделения, ср. Разделяне, разграничаване. Разделение на трите власти.

Синонимен речник

(същ.) разделяне, разграничение, разграфяване

Българо-Английски речник

division
РАЗДЕЛЕНИЕ на труда division of labour

Подробна информация от Wikipedia

Разделение на властите - Разделението на властите е доктрина, според която трите функции на държавното управление – законодателна, изпълнителна и съдебна – трябва да бъдат разделени и изпълнявани от различни органи, определени от конституцията.
Разделение на труда - Разделението на труда е специализацията на общия труд в специфични, ограничени по своя обсег действия и роли в трудовия процес, които да отговарят на тях.
Split screen - Във филмите, това е видимо разделение на екрана, по принцип наполовина, но понякога и на няколко картини.
За разделението на обществения труд - За разделението на обществения труд (френски: De La Division Du Travail Social) е книга, писана от Емил Дюркем през 1893. Оказва силно влияние върху развитието на социологическата теория и мисъл с идеи, които от своя страна са повлияни от Огюст Конт.
Разделени селища - Разделени селища са онези градове или села, които вследствие от политически промени или преначертаване на границите между държавите понастоящем представляват отделни селища.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.