Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

развѝя

 

Тълковен речник

развиеш, мин. св. развих, мин. прич. развил, св. – вж. развивам.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Развити страни - Развита страна, често в мн.ч. като развити страни, е суверенна държава, която има високо развита икономика и напреднала технологична инфраструктура в сравнение с други по-малко развити страни.
Развиващи се страни - Развиващите се страни или още като по-слабо развитите страни са страни с нисък жизнен стандарт, не добре развита индустриална база и нисък индекс на човешкото развитие (ИЧР) в сравнение с развитите страни.Страни, които имат по-напреднали икономики отколкото други развиващи се страни, но все още не показват признаците на развита страна се категоризират под термина новоиндустриализирани държави.Световната банка класифицира страните в четири групи по доход.
Развитие (награда) - Националният литературен конкурс за нов български роман „Развитие“ е учреден през 1997 г. от Фондация „Развитие 21“.
Развигор Попов - Развигор Петров Попов е български музикант и композитор.
Развито Средновековие - Развитото Средновековие е исторически период, обхващащ европейското историческо развитие в периода XI – XIII век.
Развигорово - Развигорово е село в Североизточна България. То се намира в община Хитрино, област Шумен.
Развито социалистическо общество - Развито социалистическо общество е термин, използван в България и други социалистически страни през 1980-те години.
Развитие в застой - „Развитие в застой“ (в оригинал на английски: Arrested Development) е американски телевизионен ситком, създаден от Мичъл Хъруитц, който за пръв път се излъчва по телевизионния канал Fox в продължение на 3 сезона от 2 ноември 2003 до 10 февруари 2006 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.