равѝн

 

Тълковен речник

мн. равини, м. Еврейски свещеник.

Българо-Английски речник

rabbi

Подробна информация от Wikipedia

Равин - Равинът е учен, който е бил ръкоположен и упълномощен, в съгласие с еврейската традиция, да се разпорежда относно въпроси, касаещи ритуалите и най-често свързани с правилата за хранене.
Талмудически юдаизъм - Талмудическият юдаизъм, наричан също равинистичен юдаизъм (на иврит: יהדות רבנית) или просто равинизъм, е водещото течение в юдаизма след VI век, когато завършва кодификацията на Вавилонския Талмуд.
Равенство на маса и енергия - Равенство на маса и енергия във физиката означава, че всичко, имащо маса, има еквивалентно количество енергия и обратно, като тези фундаментални количества имат пряка зависимост едно от друга чрез формулата на Айнщайн:
Равноденствие - Равноденствие е астрономическо понятие, с което се обозначава моментът от годината, когато пътят на Слънцето по небесната сфера (еклиптиката) пресича небесния екватор.
Радина Кърджилова - Радина Христова Кърджилова e българска актриса.
Рабиндранат Тагор - Рабиндранат Тагор (на бенгалски: রবীন্দ্রনাথ ঠাকুর, [ɾobind̪ɾonat̪ʰ ʈʰakuɾ]) е индийски писател, поет, философ, педагог, композитор, общественик, променил дълбоко бенгалската култура в края на ХІХ и началото на ХХ век.
Равена - Равѐна (на италиански: Ravenna) е град в източната част на Северна Италия с население 157 479 души по данни от преброяването през 2009 г.
Равногор - Равногор е село в Южна България. То се намира в община Брацигово, област Пазарджик.
Равно поле - Равно по̀ле е село в Западна България. То се намира в Община Елин Пелин, Софийска област.
Равна (област Варна) - Равна е село в Североизточна България. То се намира в община Провадия, област Варна.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.