Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

пресѝта

 

Тълковен речник

ж., само ед. Прекалена насита.

Синонимен речник

(същ.) пресищане, преситеност, насита, доволство, задоволяване, удовлетворение, уталожване

Българо-Английски речник

satiety; surfeit
до ПРЕСИТА to satiety, to (a) surfeit

Подробна информация от Wikipedia

Пресиян - Кан Пресия̀н I или Персиан/Персиян е български владетел от Крумовата династия, управлявал Първата българска държава от 836 до 852 г.
Пресиян II - Пресия̀н II (познати са също варианти на името му Прусиан, Персиан, Пресиан и Пресиам) е първородният син и престолонаследник на цар Иван Владислав.
Престатин - Преста̀тин (на уелски: Prestatyn) е град в Северен Уелс, графство Денбишър. Разположен е на брега на Ирландско море на 4 km източно от град Рил.
Пресичаща линия - В геометрията, пресичащата линия (на английски: transversal) е права (но е възможно и да е отсечка или лъч), която пресича две или повече прави разположени в същата равнина, като и двете прави ги пресича през различни точки.
Пресата - „Пресата“ (на английски: The Mangler) е разказ от Стивън Кинг, публикуван за първи път през 1972 г. в изданието на списание Cavalier за месец декември, а по-късно включен в сборника с разкази „Нощна смяна“ от 1978 година.
Надпис от Филипи - Надписът от Филипи е средновековен български епиграфски паметник от времето на кан Пресиян (836 – 852).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.