Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

полежа̀

 

Тълковен речник

полежиш, мин. св. полежах, мин. прич. полежал, св. – вж. полежавам.

Българо-Английски речник

полежа̀
= полежа̀вам гл. lie down for a while.

Подробна информация от Wikipedia

Полежан - Полежан (до 29 юни 1942 г. Мангър тепе, Мангър-тепе) е най-високият гранитен връх (карлинг) в Пирин и четвърти по височина след мраморните първенци Вихрен, Кутело и Бански суходол.
Полежански езера - Полежанските езера е езерна група от три езера в южната част на Северен Пирин, разположени в Южния Полежански циркус.
Полежанско странично било - Полежанското странично било е едно от четирите странични била в северния дял на Пирин.
Полезащитни горски пояси в Южна Добруджа - Полезащѝтни по̀яси, горски пояси са изкуствено създадени горски насаждения за борба с ветровата и водната ерозия, със сушата и суховеите .
Полена - Полѐна е село в Югозападна България. То се намира в община Симитли, област Благоевград.
Полетата на смъртта - „Полетата на смъртта“ (на английски: The Killing Fields) е британски игрален филм — военно-политическа драма, излязъл по екраните през 1984 година, режисиран от Ролан Жофе с участието на Сам Уотърстън, Джон Малкович, Джулиън Сандс и Хаинг Нгор в главните роли.
Полена (община Корча) - Полена (на албански: Polenë или Polena) е село в Албания, част от община Корча, област Корча.
Полена Трокия - По̀лена Тро̀кия (на италиански: Pollena Trocchia) е град и община в Южна Италия, провинция Неапол, регион Кампания.
Пол Джиамати - Пол Джиамати (на английски: Paul Giamatti) е американски актьор, носител на Еми и Златен глобус и номиниран за Оскар.
Поле (алгебра) - В алгебрата поле (F, +, ·) се нарича множество F, в което са дефинирани две бинарни операции (наричани обикновено събиране и умножение и обозначавани с „+“ и „·“), ако отговаря на следните условия:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.