поѝло

 

Тълковен речник

мн. поила, ср.
1. Място на река или на чешма, където се поят животни.
2. Поилка.

Българо-Английски речник

1. watering place
2. watering trough

Подробна информация от Wikipedia

Полиомиелит - Полиомиелитът, наричан също детски паралич, е остро вирусно инфекциозно заболяване при хората, предавано при фекално-орален път.
Полова система - Половата система (на латински: Systema genitalis, Apparatus genitalis) е съвкупност от анатомични органи при различните типове многоклетъчни организми – животни, растения и гъби, които служат за полово размножаване и осигуряват запазването на вида.
Приложно-програмен интерфейс - Приложно-програмният интерфейс (на английски: Application Programming Interface, API) e интерфейсът на изходния код, който операционната система или нейните библиотеки от ниско ниво предлагат за поддръжката на заявките от приложния софтуер или компютърните програми.
Пилоти от Формула 1 - Пилоти участвали в Световния шампионат на Формула 1 и техните резултати
Полови влечения към увреждания - Парафилия, изразена в полово любопитство относно външния вид и усещането на разнообразни недъзи, понякога включваща и желание за придобиване на недъг.
Подлог - В граматиката подлогът е главна част на изречението, за която е характерна преди всичко топикалност, т.е.
Полова дискриминация - Половата дискриминация (известна още и като сексизъм) е комплекс от предразсъдъци и проява на дискриминация и/или омраза към хората, насочена в зависимост от техният пол, но терминът може да се отнася и до принципното разделение на хората по този признак.
Поклонник - Поклонник или пилигрим е човек, който предприема пътешествие до свещено място. Често това включва изминаването на дълъг път.
Приложения на двигателя на Стърлинг - Приложенията на двигателя на Стърлинг варират от механично задвижване през нагряване и изстудяване до системи за генериране на електричество.
Полог (село) - Полог (на македонска литературна норма: Полог) е село в южната част на Република Македония, община Новаци.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.