Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

плакѐт

 

Тълковен речник

Отливка, плочка от метал, пластмаса, дърво, кристал или др. обикновено с форма на кръг с релефно изображение и надписи, свързано с някакво събитие, състезание, юбилей, която служи като почетен знак. Емблема.

Етимологичен речник

от фр. plaquette

Синонимен речник

емблема

Подробна информация от Wikipedia

Планета - Планета (на гръцки: πλανήτης – странник, пътешественик) е тяло с достатъчна маса, за да приеме кръгла форма под действието на силата на гравитацията, което обикаля около звезда и не произвежда енергия чрез термоядрени реакции.
Планетата на децата - „Планетата на децата“ е песен на певицата Крисия Тодорова и братята пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, представила България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“.
Планета ТВ - Планета ТВ е български телевизионен канал, започнал своето излъчване през 2001 година като Телевизия Планета.
Планета джудже - Планета джудже е небесно тяло, сходно по параметри с планета, имащо достатъчно голяма маса, за да придобие приблизително кълбовидна форма под действието на собствената си гравитация, но недостатъчна, за да „освободи“ орбитата си от други астрономически обекти.
Планетариум с народна астрономическа обсерватория - Планетариумът с народна астрономическа обсерватория в Смолян е най-големият планетариум в България. Отваря врати на 6 септември 1975 г.
Планетариум - Планетариум е вид научно учреждение, построено основно за научни и забавни представления относно астрономията и нощното небе или за обучение по астрономическа навигация.
Планетата на маймуните (роман) - „Планетата на маймуните“ (на френски: La Planète des singes) е научно фантастичен роман на френския писател Пиер Бул, издаден през 1963 г.
Планетата на съкровищата - „Планетата на съкровищата“ (на английски: Treasure Planet) е американски анимационен филм с номинация за Оскар, продуциран от Walt Disney Pictures и пуснат на 27 ноември 2002 г.
Планетна предавателна кутия - Планетната предавателна кутия (ППК) е агрегат от силовото предаване на колесни и верижни машини, предназначена за синхронизиране на външното натоварване на машината с режима на работа на двигателя с вътрешно горене (ДВГ) с цел по-ефективното му използване.
Планетата на маймуните (филм, 1968) - „Планетата на маймуните“ (на английски: Planet of the Apes) е американски научно-фантастичен филм от 1968 г., на режисьора Франклин Шафнър.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.