Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

пикѐ

 

Тълковен речник

, само ед. Вид памучна тъкан с релефни фигури.

Българо-Английски речник

текст. pique

Подробна информация от Wikipedia

Пикет (игра) - Пикет е игра с карти, която се играе от 2-ма играчи.
Пикел - Пикел или още ледокоп е спортно съоръжение, използвано в алпинизма за катерене, придвижване и осигуровка по ледени и снежни наклони.
Пикет (окръг, Тенеси) - Окръг Пикет (на английски: Pickett County) е окръг в щата Тенеси, Съединени американски щати. Площта му е 453 km², а населението – 4945 души (2000).
Пикет - Пикет може да се отнася за:
Хипарионова фауна - Хипарионова фауна или хипарионов фаунистичен комплекс се нарича фаунистичен комплекс от измрели изкопаеми бозайници от късен миоцен и плиоцен.
Пика - Пика е един от четирите цвята при игра на карти. В бридж и бридж-белот е цветът с най-висока стойност.
Питер Брьогел Стари - Питер Брьогел Стари или Питер Бьогел Селски (на нидерландски: Pieter Bruegel de Oude) е фламандски ренесансов живописец, известен със своите пейзажи и битови сцени.
Пиер Корней - Пиер Корней (на френски: Pierre Corneille) е френски трагик, сред най-великите 3 френски драматурзи на ХVІІ век, заедно с Молиер и Жан Расин.
Питейна вода - Питейната вода е вода за нуждите на хората, която може да се използва неограничено без опасност за здравето.
Покер - Покер е хазартна игра, която се играе с тесте от 52 карти. Броят на играчите може да варира от два до десет, но играта може да се играе и само от един човек на игрална машина в казино.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.