Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

печатя

 

Тълковен речник

печатиш, мин. св. печатих и печатих, мин. прич. печатил и печатил, несв.
1. Спец. Какво. Възпроизвеждам букви, изображения върху хартия.
2. Издавам книга или друго печатно произведение.
3. Какво. Обнародвам, публикувам в печатно издание. Статията ви ще я печатим.
4. Разг. Пиша на пишеща машина.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Печатарство - Печатането, съкратено печат (известно и като книгопечатане) е процесът на многократно възпроизвеждане на идентичен отпечатък на текст или други изображения, обикновено с мастило върху хартия с използването на печатна преса.
Печатна платка - Печатната платка (нарича се още „печатна плочка“) в електрониката е пластина, направена от диелектрик, върху която е оформена поне една електрическа верига, провеждаща електрически ток.
Печатна преса - Печатната преса (също печатарска преса и печатарска машина) е полиграфическа преса, предназначена за печатане върху различни материали.
Печатна графика - Печатната графика е изображение – произведение на изкуството, създадено от художник върху основа, най-често хартия, с помощта на някоя от техниките за печатане.
Печатница - Печатница е полиграфическо производствено предприятие, в което в най-общия случай се осъществява предпечатна подготовка, изготвяне на изображението и печат на множество екземпляри (тираж) от печатното издание, а също така довършителни работи.
Печат (приспособление) - Печатът е приспособление с изрязани върху него букви, знаци и изображения, които могат да се възпроизвеждат при притискането му (например върху хартия).
Печат на Северна Дакота - Големият Печат на Северна Дакота е официалният печат на щата Северна Дакота. Представлява самотно дърво сред полето, стеблото на което е заобиколено с три снопа пшеница.
Печат на Мавър - Печатът на Ма̀вър (Μαύρος) е оловен печат на средногръцки език от VII век.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.