Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

петнѝст

 

Тълковен речник

петниста, петнисто, мн. петнисти, прил. Който е на петна с различна цветова окраска. Петниста хиена.
• Петнист тиф. Остро заразно заболяване с червеникави обриви и трескаво състояние на болния.

Българо-Английски речник

spotted
ПЕТНИСТ тиф spotted fever, typhus

Подробна информация от Wikipedia

Петниста хиена - Петниста хиена (Crocuta crocuta) е хищник, представител на семейство Хиени и единствен вид от род Crocuta.
Петнист пикарел - Петнистият пикарел (Spicara maena) е вид бодлоперка от семейство Sparidae. Видът не е застрашен от изчезване.
Петниста морска каракуда - Петнистата морска каракуда (Pagrus caeruleostictus) е вид бодлоперка от семейство Sparidae. Видът не е застрашен от изчезване.
Петнист линзанг - Петнистият линзанг (Prionodon pardicolor) е вид хищник от семейство Виверови (Viverridae). Видът не е застрашен от изчезване.
Петнист агути - Петнист агути (Dasyprocta punctata) е вид гризач от семейство Агутиеви (Dasyproctidae). Видът не е застрашен от изчезване.
Петнист питон - Петнистият питон (Python breitensteini) е вид змия от семейство Питонови (Pythonidae). Видът не е застрашен от изчезване.
Петнист тиф - Петнист тиф (typhus exantthematicus) – трансмисивна (кръвна) инфекция. Петнистия тиф протича с токсиинфекциозен синдром, розеолопетихален обрив и тромбоваскулит на малките кръвоносни съдове.
Петниста лапина - Петнистата лапина (Symphodus roissali) е вид лъчеперка от семейство Labridae.
Петниста нотура - Петниста нотура (Nothura maculosa) е южноамерикански вид птица от семейство тинаму. Видът е широкоразпространен в тревистите равнини югоизточната част на континента.
Петнист тюлен - Петнистият тюлен (Phoca largha) е вид бозайник от семейство Същински тюлени (Phocidae).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.