паро̀ла

 

Тълковен речник

мн. пароли, ж. Предварително уговорена тайна дума, която служи за разпознаване на членове на дадена организация, които не се познават помежду си.

Синонимен речник

(същ.) условие, дума
(същ.) пропуск
(същ.) лозунг
(същ.) ключ, ключова дума

Българо-Английски речник

password, parole, watchword, sign
ПАРОЛАa и контрапарола sign and countersign
казвам ПАРОЛАата give the p

Подробна информация от Wikipedia

Парола - Парола (от италиански: parola или от френски: parole – дума) е условна дума, израз или набор от знаци, предназначени за потвърждаване на дадена личност или на нейни пълномощия.
Парола: Риба меч - „Парола: Риба меч“ (на английски: Swordfish) е американски екшън-трилър. Филмът излиза през 2001.
Паролата - „Паролата“ е български игрален филм от 1965 година на режисьора Петър Б. Василев, по сценарий на Станка Гюрова.
Парламентарни избори в България (2014) - Парламентарните избори в България през 2014 година са предсрочни избори, предизвикани от неустойчивост на управляващото мнозинство в 42-рото Народно събрание, продължили повече от една година антиправителствени протести, ниско обществено доверие към институциите, незадоволителни за управляващата коалиция резултати на изборите за Европейски парламент от 25 май 2014 г.
Парламентарни избори в България (2017) - Парламентарните избори в България през 2017 година са предсрочни избори. Провеждането им е насрочено от президента Румен Радев на 26 март 2017 г.
Парламентарни избори в България (2013) - Парламентарните избори в България през 2013 година са предсрочни избори, които се провеждат на 12 май 2013 г.
Парламент - Парламентът (от старофренски: parlement – „разговор, съвещание“: на френски: parler – „говоря“) или Камарата на представителите е политическа институция, състояща се от представители на гражданите в държавата, избрани (частично или изцяло) пряко от тях, и служи като законодателна власт в страните с представителна демокрация.
Парламентарни избори в България (1879) - Парламентарните избори в България през 1879 година са редовни парламентарни избори в Княжество България, проведени в края на септември и началото на октомври 1879 г.
Парламентарна република - Парламентарната република е форма на държавно управление, при която начело на държавата е избрано длъжностно лице, назначено с определен мандат.
Парламентарни избори в Турция (2018) - Парламентарните избори в Турция през 2018 г. са 26–ти по ред избори за Велико Народно събрание на Турция.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.