Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

па̀рник

 

Тълковен речник

мн. парници, (два) парника, м.
1. Отоплявано остъклено помещение, в което се отглеждат растения; оранжерия.
2. Покрита леха, в която се засяват семена за отглеждане на разсад.

Българо-Английски речник

hothouse, forcing-house
(парникова рамка) frame
(покрита леха) hotbed
ПАРНИК без отопление a cold frame
отглеждане на култури в ПАРНИК glass-culture
домати от ПАРНИК hothouse tomatoes

Подробна информация от Wikipedia

Парник - Парникът или оранжерията е сграда с прозрачни стени, която служи за отглеждането на растения. Парникът предпазва растенията от неблагоприятни атмосферни условия и същевремено им позволява да приемат нужната за тяхното хранене слънчева светлина.
Парников ефект - Парниковият ефект е процес, при който инфрачервеното излъчване на парниковите газове в атмосферата на планетата затопля земната повърхност.
Парников газ - Парниковите газове са газовете в атмосферата, които абсорбират и излъчват радиация в инфрачервения спектър.
Перник - Перник е град в Западна България, административен център на област Перник и община Перник. Носи името Димитрово (в чест на починалия премиер Георги Димитров) от 20 юли 1949 до 19 януари 1962 г., когато отново е преименуван на Перник.
Перник (община) - Община Перник е разположена в Югозападна България и е една от съставните общини на област Перник.
Перник (област) - Област Перник е една от 28-те области на България. Заема площ от 2390,5 km² и има население 133 530 души (по окончателни данни от преброяване 2011).
Паник (група) - „Паник“ (Panik), дълго време наричана „Невада Тан“ и за кратко „Цорккк“, е рок група, създадена в Хамбург, Германия през 2007 г.
Паникън Уайаскър - Паникън Уайаскър е българска рок банда, сформирана в края на 1998 г. от Димитър Василев-Нуфри (китара и вокал) и Деян Драгиев-Даката (барабани).
Паника - Паниката (от гръцки: πανικός – неудържим страх, произлиза от древногръцкия бог Пан, който имал силата да плаши добитъка и хората от отворени и пусти места) е психологическо състояние на внезапен страх, предизвикан от реална или въображаема заплаха, който надделява над трезвата мисъл.
Паника в Бевърли Хилс - „Паника в Бевърли Хилс“ (на английски: Down and Out in Beverly Hills) е комедия на режисьора Пол Мазурски, която излиза на екран през 1986 година.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.