нѐга

 

Тълковен речник

само ед.
1. Състояние на пълно задоволство.
2. лит. Блаженство, упоение, унес.
3. Нежност, ласка, ласкавост.

Българо-Английски речник

bliss

Подробна информация от Wikipedia

Негатив - Във фотографията, негатив е най-общо тонално обърнато (по цвят и осветеност) изображение на сниман обект, но може да се нарекат три неща (А., Б.
Негасена вар - Калциевият оксид (CaO), известен още като негасена вар, е широко използвано, в практиката, химично съединение.
Негаторен иск - Негаторен иск е иск на собственика за защита на неговото право на собственост против всички действия на трети лица, които, без да накърняват неговото владение върху вещта, му пречат да упражнява правото си.Този иск е уреден в чл.109 от Закона за собствеността.
Негавон - Негавон или Онегавон е зера-таркан, служил при българския кан Омуртаг. Негавон произхожда от рода Кубиар.
Непал - Непал, официално Федеративна демократична република Непал (на непалски: सङ्घीय लोकतान्त्रिक गणतन्त्र नेपाल), е държава в Южна Азия, граничеща на север с Китайската народна република, а на юг, изток и запад с Индия.
Неандерталец - Неандерталецът (Homo neanderthalensis) е изчезнал вид човек, живял в Европа и Западна Азия в епохата на средния палеолит (350 000 – 24 500 г.
Неапол - Неапол (на италиански: Napoli, от гръцкото Nea polis, Нов град) след Рим и Милано е третият по големина град в Италия.
Негован - Негова̀н е село в Западна България. То се намира в Област София, Столична община, Район Нови Искър. На 3 юни 2010 година в чест на Негован, един връх в Антарктида получи името Неговански камък.
Неразделки - Неразделките (Agapornis), (от гръцки: αγάπη agape 'любов'; όρνις ornis 'птица') са род птици, включващи девет вида.
Негуш - Нѐгуш (изписване до 1945 година Нѣгушъ, на гръцки: Νάουσα, Науса, на турски: Ağostos, Агостос, на арумънски: Niausta, Няуста) е град в Гърция, център на дем Негуш в област Централна Македония с 19 870 жители (2001 година).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.