нѐга

 

Тълковен речник

само ед.
1. Състояние на пълно задоволство.
2. лит. Блаженство, упоение, унес.
3. Нежност, ласка, ласкавост.

Българо-Английски речник

bliss

Подробна информация от Wikipedia

Негасена вар - Калциевият оксид (CaO), известен още като негасена вар, е широко използвано, в практиката, химично съединение.
Негатив - Във фотографията, негатив е най-общо тонално обърнато (по цвят и осветеност) изображение на сниман обект, но може да се нарекат три неща (А., Б.
Негавон - Негавон или Онегавон е зера-таркан, служил при българския кан Омуртаг. Негавон произхожда от рода Кубиар.
Негаторен иск - Негаторен иск е иск на собственика за защита на неговото право на собственост против всички действия на трети лица, които, без да накърняват неговото владение върху вещта, му пречат да упражнява правото си.Този иск е уреден в чл.109 от Закона за собствеността.
Незастрашен вид - Незастрашен вид (на английски Least Concern (LC)) е категория на Международния съюз за защита на природата, към която се отнасят видове, които са изследвани и не са отнесени към никоя от другите съществуващи категории - застрашен вид, уязвим вид, почти застрашен вид или зависим от защита вид (преди 2001).
Непал - Непал, официално Федеративна демократична република Непал (на непалски: सङ्घीय लोकतान्त्रिक गणतन्त्र नेपाल), е държава в Южна Азия, граничеща на север с Китайската народна република, а на юг, изток и запад с Индия.
Неапол - Неапол (на италиански: Napoli, от гръцкото Nea polis, Нов град) след Рим и Милано е третият по големина град в Италия.
Негован - Негова̀н е село в Западна България. То се намира в Област София, Столична община, Район Нови Искър. На 3 юни 2010 година в чест на Негован, един връх в Антарктида получи името Неговански камък.
Неандерталец - Неандерталецът (Homo neanderthalensis) е изчезнал вид човек, живял в Европа и Западна Азия в епохата на средния палеолит (350 000 – 24 500 г.
Неразделки - Неразделките (Agapornis), (от гръцки: αγάπη agape 'любов'; όρνις ornis 'птица') са род птици, включващи девет вида.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.