Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

накова̀

 

Тълковен речник

наковеш, мин. св. наковах, мин. прич. наковал, св. – вж. наковавам.

Българо-Английски речник

накова̀
= накова̀вам гл. (гвоздеи) nail, hammer (in); (метал) forge.

Подробна информация от Wikipedia

Наковалня - Наковалнята е основен ковашки инструмент за гореща и студена обработка на метали и обработка на метали чрез пластична обработка.
Наковалня или чук - „Наковалня или чук“ (на руски: „Наковальня или молот“; на немски: Amboss oder Hammer sein) е игрален филм (драма, криминален) на НРБ, ГДР и СССР от 1972 година.
Наковалня (списание) - „Наковалня“ е българско седмично литературно-научно списание. Излиза в София от 1925 до 1933 г.
Наковалня (пояснение) - Наковалня може да се отнася за следното:
Нахованд - Нахованд (на персийски: نهاوند, може да се транскрибира също като Нахаванд, Нахавенд) е град в Иран, остан Хамадан.
Глюкозотолерантен тест - Глюкозотолерантен тест (още обременяване с глюкоза, натоварване с глюкоза) е вид кръвно изследване, при което се вземат кръвни проби преди и след прием на глюкоза перорално с цел установяване колко бързо тя се усвоява от организма (глюкозна толерантност).
Наково кладенче - Наково кладенче е малка по площ защитена територия от категорията природна забележителност, която се простира на 1 хектар в близост до град Ахтопол.
Нако, Дако и Цако – шофьори - „Нако, Дако и Цако – шофьори“ е български игрален филм (комедия) от 1976 година на режисьора Иван Касабов, по сценарий на Евгени Константинов.
Нако Дако Цако - „Нако, Дако Цако“ е български комедиен 3 сериен игрален филм от 1974 година с режисьори Нейчо Попов, Иван Касабов и Мирослав Миндов, по сценарий на Петър Незнакомов, Евгени Константинови Братя Мормареви.
Нако, Дако и Цако - моряци - „Нако, Дако и Цако – моряци“ е български игрален филм (комедия) от 1974 година на режисьора Нейчо Попов, по сценарий на Братя Мормареви.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.