Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

момея

 

Тълковен речник

момея се, момеeш се, мин. св. момях се, мин. прич. момяла се, несв. Разг. За жена - показвам с държанието си, че съм мома за женене; представям се като мома.

Подробна информация от Wikipedia

Момент на сила - Момент на сила, наричан също въртящ момент или само момент, е физична величина, изразяваща въздействието на сила върху въртяща се система, разположена на разстояние от нейната ос на въртене.
Момент на импулса - Момент на импулса (кинетичен момент, ъглов момент, орбитален момент) е физична величина, характеризираща твърдо тяло при въртенето му около дадена ос на симетрия.
Аруша (национален парк) - Националният парк Аруша (Arusha) се намира в Североизточна Танзания, на 25 km от гр. Аруша, „столицата“ на сафарито в тази част на страната и главен град на едноименния регион.
Морея - Морея може да се отнася за:
Фушими (замък) - Фушими (на японски: 伏見城), известен и като Момояма (на японски: 桃山城) или Фушими-Момояма, е замък във Фушими, един от съвременните райони на Киото, Япония.
От този момент - „От този момент“ е песен на българската певица Гергана. Песента е дело на композитора Оцко и e по текст на Лора Димитрова.
Моше Ялон - Моше Ялон (на иврит: ‏משה יעלון‎) е израелски военен генерал, роден през 1950 г. в Кирият Хаим в Северен Израел.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.