Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

меха̀ник

 

Тълковен речник

мн. механици, м. Специалист по механика, който поддържа работния цикъл при машините.

Синонимен речник

(същ.) машинист, техник
(същ.) обслужващо лице, оператор
(същ.) шлосер, монтьор
(същ.) металик, стругар

Българо-Английски речник

mechanic, technician, operator, engineer
(които прави машини) mechanician, mechanist
бордов МЕХАНИК a flight mechanic

Подробна информация от Wikipedia

Механика на флуидите - Механика на флуидите или хидрогазодинамика е учението за макроскопичното физическо поведение на флуидите.
Механика - Механиката е един от основните раздели на физиката, който най-общо се занимава с изучаване на движението на материалните тела.
Механика на контакта - Механиката на контакта се занимава с изчисляването на еластични, вискоеластични или пластични тела в статичен или динамичен контакт.
Механика на Лагранж - Механика на Лагранж е преформулировка на класическата механика, въведена от Жозеф Луи Лагранж през 1788 г.
Механика на непрекъснатите среди - Механика на непрекъснатите среди е клон на механиката, който се занимава с анализа на кинематиката на механичното поведение на материали, моделирани като непрекъсната маса, а не като отделни частици.
Механикът (филм, 2004) - „Механикът“ (на английски: „The Machinist“) е испански англоезичен филм (психологически трилър) от 2004 година, режисиран от Брад Андерсън по сценарий на Скот Косар.
Механикът - Механикът може да се отнася за:
Механичен филтър - Механичен филтър е филтър за обработка на сигнала, който обикновено се използва на мястото на електронен филтър за филтриране на радиочестоти.
Механична работа - Работа или механична работа във физиката и механиката е мярка за количеството енергия, което се пренася от една система в друга.
Механизъм от Антикитира - Mеханизмът от Антикитира е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.