Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

локам

 

Тълковен речник

локаш, несв. Лоча.

Подробна информация от Wikipedia

Локомотив - Локомотивът (на латински: loco motivus) е тягов подвижен състав с огромна теглителна мощност за придвижване на композиции от вагони.
Локомотив (стадион, София) - „Локомотив“ е български стадион намиращ се в квартал Военна рампа в София. На него домакинските си мачове играе отборът Локомотив (София).
Локомотиви БДЖ серия 46.000 -
Локомотиви БДЖ серии 44 и 45 - Още докато пристигат втората и третата доставка на локомотивите серия 43.000 се установява, че е необходимо нашите електрически локомотиви да са съоръжени с електрическа реостатна спирачка.
Локална мрежа - Локална мрежа (на английски: Local Area Network, LAN) е вид малка компютърна мрежа, обслужваща компютри и други устройства (напр.
Локомотиви БДЖ серия 55.000 -
Локомотив (стадион, Пловдив) - Стадион „Локомотив“ е основното игрище на ПФК „Локомотив“, Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места.
Локомотиви БДЖ серия 06.000 -
Локомотиви БДЖ серия 07.000 - Първите локомотиви от серия 07 са доставени и пуснати в експлоатация в България в началото на 1972 г. като доставката на им се предшества от няколкогодишно проучване от страна на дирекцията на БДЖ на съветския дизелов локомотив М62, който е проектиран за средноевропейския габарит и се доставя в Германия и Унгария.
Локомотиви БДЖ серия 52.000 - Локомотивите БДЖ серия 52.000, дизелхидравлични, тип D, с мощност 650 к.с. са строени от VEB Lokomotiv und Elektrotechnishe Werke „Hans Beimler“ – Hennigsdorf bei Berlin (днес AEG – Schienenfahrzeuge).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.