Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

лаборато̀рия

 

Тълковен речник

мн. лаборатории, ж.
1. Специално обзаведено помещение за технически и научноизследователски опити, за провеждане на медицински анализи, за производство на препарати в малки количества и др. Лаборатория по физика. Химическа лаборатория.
2. Звено към научен институт, завод, болница, предназначено за научноизследователски опити, за контрол на материали и др. Лабораторията се помещава в пет стаи.
3. Прен. Лицата, които работят в такова звено. Трябва да съберем лабораторията.
4. Прен. Сектор, място, където се извършват сложни процеси от една дейност.

Българо-Английски речник

laboratoiy, разг. lab

Подробна информация от Wikipedia

Лаборатория - Лабораторията е помещение или група от помещения, които са оборудвани за провеждане на високоспециализирани изследвания и анализи, експерименти и измервания.
Лабораторията на Декстър - „Лабораторията на Декстър“ (на английски: Dexter's Laboratory) е американски анимационен сериал по идея на Генди Тартаковски.
Лаборатория за реактивно движение - Лабораторията за реактивно движение (на английски: Jet Propulsion Laboratory, известна със съкращението JPL) e изследователски център на НАСА, разположен в градовете Пасадена и Ла Каньяда Флинтридж (англ.
Лаборатория по телематика - Лабораторията по телематика (ЛТ – БАН) е българска лаборатория със седалище в София, част от Българската академия на науките.
Лаборатории „Бел“ - Bell Laboratories, също Bell Labs („Лабораториите на Бел“), известна и с предишни имена като AT&T Bell Laboratories и Bell Telephone Laboratories) е бивша корпорация, настоящ голям изследователски център в областта на телекомуникациите, електронните и компютърните системи, собственост на Nokia.
Сервие - Лабораториите Сервие (често наричани просто Сервие) е частна френска фармацевтична компания, специализирана в медикаменти за кардиологични и метаболитни заболявания, диабет, невро-психиатрия и др.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.