Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

кюфтѐ

 

Тълковен речник

мн. кюфтета, ср.
1. Мляно месо, объркано с подправки, оформено като питка и изпържено, опечено или сготвено. Кюфтета на скара. Пържа кюфтета.
2. Разг. Пренебр. Нисък и дебел човек. Станал е цяло кюфте.
същ. умал. кюфтенце, мн. кюфтенца, ср.

Българо-Английски речник

meat ball, rissole
(от картофи и пр.) croquette
прен. podge, dumpling

Подробна информация от Wikipedia

Кюфте - Кюфтето е ястие от смляно на кайма месо, с лук и подправки. Може да бъде във форма на топче или плоско.
Кюфтета с кашкавал - Кюфтета с кашкавал е ястие от традиционната българска кухня, приготвяно от кайма, омесена с лук, черен пипер, кимион и сол.
Кюстендил - Кюстендѝл (в Средновековието: Велбъжд, в Античността: Пауталия) е град в Югозападна България, административен център на едноименната област и община.
Кюстендил (област) - Област Кюстендил е една от 28-те области на България. Тя заема площ 3084,3 km² и има население 135 664 души (по експресни данни от Преброяване 2011).
Кюстенджа - Кюстѐнджа или Констанца (на румънски: Constanța, Констанца; на турски: Köstence, Кьостендже) е град в Югоизточна Румъния, административен център на окръг Кюстенджа, най-големият град в Югоизточния регион за развитие на Румъния, с най-голямото румънско пристанище.
Кюстендил (община) - Община Кюстендил се намира в Западна България и е една от съставните общини на област Кюстендил.
Кюстендилска епархия - Кюстендилската епархия е историческа православна епархия с епископски център Кюстендил, която през вековете в зависимост от промените в името на епископалния и град, последователно се нарича Пауталийска епископия, Велбъждска (Банска) епископия, Коласийска епископия, Кюстендилска епархия.
Кюстендилска котловина - Кюстендилската котловина е разположена в Западна България, в средното поречие на Струма, между Земенския и Скринския пролом на реката, в южната част на физикогеографската област Краище.
Кюстенджа (окръг) - Окръг Кюстенджа или Окръг Констанца (Județul Constanța) e разположен в най-югоизточната част на Румъния.
Кюстендилци - Това е списък на известни личности, свързани с град Кюстендил.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.