ку̀сам

 

Тълковен речник

кусаш, св. Кусна.

Българо-Английски речник

sip

Подробна информация от Wikipedia

Куса (река) - Куса (на английски: Coosa River) е един от двата основни притока на река Алабама, която тече в щатите Алабама и Джорджия в САЩ.
Касам (ракета) - Касам е наименованието на примитивна палестинска ракета с малък обсег, тип „неуправляем реактивен снаряд“ (НУРС), земя-земя, използвана от групировката Хамас.
Кусмаулово дишане - Дишането на Кусмаул или Кусмаулово дишане е патологично дълбоко, шумно дишане, една от формите на хипервентилация, което се характеризира с голяма дълбочина на вдишването и издишването, които са шумни и се чуват на разстояние.
Куусамо - Куусамо (на фински: Kuusamo, произнася се [ˈkuːsɑmɔ]) е град в североизточна Финландия с население 16 491 жители (31 декември 2010).
Кусаригама - Кусаригама (на японски: 鎖鎌) е традиционно японско оръжие, което се състои от Кама – вид японски сърп, закачен за метална верига (Манрики) с тежест в края.
Куаманга - Куаманга (Kwammanga) е особен персонаж в бушменската митология. Той е този, който не е нито човек, нито животно, а е част от дъгата и живее в нея.
Кумамото - Кумамото (на японски 熊本, по английската Система на Хепбърн Kumamoto-shi, Кумамото-ши) е главен град на префектура Кумамото.
Куса врана - Куса врана (на сръбски: Куса Врана или Kusa Vrana) е село в Западните покрайнини, община Цариброд, Пиротски окръг, Сърбия.
Кусабо - Кусобо (на английски: Cusabo) е група от 18 исторически северноамерикански индиански племена, които между 1562 и 1751 г.
Кисамос - Кѝсамос (на гръцки: Κίσσαμος) е градче в Република Гърция, разположено в северозападната част на остров Крит, център на дем Кисамос.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.