крава̀й

 

Тълковен речник

краваят, кравая, мн. краваи, (два) кравая, м. Кръгъл обреден хляб с дупка в средата.
• същ. умал. кравайче, мн. кравайчета, ср. За закуска изядох едно кравайче.

Българо-Английски речник

ring-shaped bun

Подробна информация от Wikipedia

Крава и пиле - „Крава и пиле“ (на английски: Cow and Chicken) е номиниран за награда Еми американски анимационен сериал по иедея на Дейвид Фийс, който проследява приключенията на крава на име Крава и нейният брат пиле на име Пиле, които са често измъчвани от Червения дявол без панталони.
Кравата и затворникът - "Кравата и затворникът" (на френски: La Vache et le Prisonnier) е комедиен филм от 1959 година на режисьора Анри Вернеюл с участието на Фернандел, Рене Авар и Ингеборг Шьонер, екранизация на романа „Истинска история“ на Жак Антоан.
Кавая - Кавая (на албански: Kavajë или Kavaja, на италиански: Cavaia) е град в Западна Албания. Координатите на града са 41° 20' с.
Кравари - Кравари (на македонска литературна норма: Кравари) е село в община Битоля на Република Македония.
Кранай - Кранай (на старогръцки: Κραναός, Kranaos) е третият митичен цар на Атика (1506-1497 пр.н.е., автохтон).
Краванцана - Краванца̀на (на италиански: Cravanzana, на пиемонтски: Cravansan-a, Кравансан-а) е село и община в Северна Италия, провинция Кунео, регион Пиемонт.
Домашно говедо - Домашното говедо (на латински: Bos primigenius taurus) е вид домашно чифтокопитно животно от семейство „Кухороги“ (Bovinae).
Краваляна - Краваля̀на (на италиански: Cravagliana, на пиемонтски: Cravajan-a, Краваян-а) е село и община в Северна Италия, провинция Верчели, регион Пиемонт.
Кавайон Веронезе - Кавайо̀н Веронѐзе (на италиански: Cavaion Veronese, на венециански: Cavajon, Кавайон) е градче и община в Северна Италия, провинция Верона, регион Венето.
Краварник - Краварник е помещение за отглеждане на крави, подобно на обора.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.