ко̀тлен

 

Тълковен речник

котлена, котлено, мн. котлени, прил.
• Котлен камък. Калциеви и магнезиеви сулфати и карбонати, които се отлагат от водата по стените на съдове, по нагреватели и др.

Българо-Английски речник

the colour of verdigris, green
КОТЛЕН камък scale, fur; incrustation
хващам КОТЛЕН камък fur (over)

Подробна информация от Wikipedia

Котленски проход - 42.919722, 26.451389
Котленска планина - Котленска планина е планина, дял от Източна Стара планина, в области Сливен, Бургас и Шумен между долините на реките Голяма Камчия и Луда Камчия.
Котленци (село) - Котленци е село в Североизточна България. То се намира в община Добричка, област Добрич.
Котленска река - Котленска река (или Котелшница) е река в Стара планина, област Сливен – община Котел, ляв приток на река Луда Камчия.
Котленска овца - Котленска овца е българска порода овце с предназначение добив на вълна, мляко и месо.
Котлон с индукционно нагряване - Котлон с индукционно нагряване е нагревателен уред за готвене, който нагрява съда за готвене чрез магнитна индукция, вместо с открит пламък или електрически нагревател.
Кобленц - Кобленц (на немски: Koblenz) е град в Югозападна Германия, провинция Рейнланд-Пфалц. Разположен е на двата бряга на река Рейн, при вливането в нея на Мозел.
Котлеба - Народна партия „Наша Словакия“ - Котлеба - Народна партия „Наша Словакия“ (на словашки: Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko) е националистическа политическа партия в Словакия.
Колена - Колена е село в Южна България. То се намира в община Стара Загора, област Стара Загора.
Котеновци - Котѐновци е село в Северозападна България. То се намира в община Берковица, област Монтана.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.