Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

конгрѐс

 

Тълковен речник

мн. конгреси, (два) конгреса, м.
1. Върховно събрание на представители на организация, свиквано периодично или извънредно. Провеждам конгрес на партия.
2. Важно събрание, често международно, за решаване на наболели въпроси. Конгрес за мира. Свиквам конгрес по екология.
3. Висш законодателен орган в САЩ и в някои други страни.
• прил. конгресен, конгресна, конгресно, мн. конгресни.

Синонимен речник

(същ.) събор, събрание, конференция

Българо-Английски речник

congress
член на КОНГРЕСа (в САЩ) Congressman

Подробна информация от Wikipedia

Конгрес на САЩ - Конгресът на САЩ (на английски: United States Congress) е висшият орган на законодателната власт в Съединените американски щати.
Конгрес на Петрова нива - Конгресът на Петрова нива е конгрес на Одринския революционен окръг на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, провел се на 28 и 29 юни 1903 година.
Конгреси и национални конференции на БКП - Конгресите и националните конференции на Българската комунистическа партия са висши органи на партията.
Конгрес по албанска ортография - Конгресът по албанска ортография (на албански: Kongresi i Drejtshkrimit) се провежда в Тирана през 1972 г.
Конгрес на българите в Украйна - Конгрес на българите в Украйна (на украински: Конгрес болгар України; на руски: Конгресс болгар Украины) е културна неправителствена организация на българите в Украйна.
Конгресът (филм) - „Конгресът“ (на английски: The Congress) е научнофантастичен драматичен филм от 2013 г. Сценарист и режисьор е Ари Фолман.
Конгрес на лидерите на световни и традиционни религии - Конгресите на лидерите на световни и традиционни религии са международни срещи по религиозни въпроси, провеждани в Астана - столицата на Казахстан.
Полско кралство - Полското кралство (на руски: царство Польское, на полски: Królestwo Polskie), или известно още като Конгресна Полша (на руски: конгрессовая Польша, на полски: Królestwo Kongresowe) е названието на онези полски земи, които от 1815 до 1917 г.
Конгрес за демокрация и прогрес - Конгресът за демокрация и прогрес (на френски: Congrès pour la Démocratie et le Progrès) е лява африканскосоциалистическа политическа партия в Буркина Фасо.
Библиотека на Конгреса - Библиотеката на Конгреса (на английски: Library of Congress) е фактическата национална библиотека на Съединените щати.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.