Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

кашмѝр

 

Тълковен речник

м., само ед. Тънък, фин и мек вълнен плат, обикн. щампован. Шал от кашмир.
прил. кашмирен, кашмирена, кашмирено, мн. кашмирени.

Българо-Английски речник

текст. cashmere

Подробна информация от Wikipedia

Кашмир - Кашмир е географска област и бивше княжество в Хималаите, територията на което си оспорват Индия, Пакистан и Китай.
Кашмирена мафия - „Кашмирена мафия“ (на английски: Cashmere Mafia) е американски комедийно-драматичен сериал, излъчен по ABC от 6 януари 2008 г.
Кашмирска кабарга - Кашмирска кабарга (Moschus cupreus) е вид бозайник от семейство Кабаргови (Moschidae). Видът е застрашен от изчезване.
Кашмирски сив лангур - Кашмирският сив лангур (Semnopithecus ajax) е вид бозайник от семейство Коткоподобни маймуни (Cercopithecidae).
Земетресение в Кашмир (2005) - Кашмирското земетресение е земетресение с магнитуд 7,6 по Скалата на Рихтер, станало в 08:51 пакистанско време (09:21 индийско време) на 8 октомври 2005 в контролираната от Пакистан част на областта Кашмир.
Кашира - Каши́ра (на руски: Кашира) е град в Русия, Московска област, административен център на Каширски район.
Кашмиър - Кашмиър (на английски: Cashmere) е град в окръг Шълан, щата Вашингтон, САЩ. Кашмиър е с население от 2965 жители (2000) и обща площ от 2,4 km².
Анатолий Кашпировски - Анатолий Кашпировски (на руски: Анатолий Михайлович Кашпировский) е руски хипнотист, получил известност през 1989 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.