ката-

 

Тълковен речник

Първа съставна част на сложни думи със значение "долу, надолу"

Етимологичен речник

гр. “долу, надолу”

Подробна информация от Wikipedia

Катар - Катар (на арабски: قطر) е емирство в Близкия изток. Намира се на малкия полуостров Катар, на североизточния бряг на по-големия Арабски полуостров.
Каталония - Каталония или Каталуния (на испански: Cataluña, на каталонски: Catalunya, на окситански: Catalonha) е автономна област на Испания, намираща се на Пиринейския полуостров.
Катализа - Катализата е явление, при което настъпват химични реакции в присъствието на химични вещества, наречени катализатори.
Катастрофа с полет 571 на Уругвайските ВВС - Катастрофата с полет 571 на Уругвайските ВВС е самолетна катастрофа, станала в Андите на 13 октомври, петък, 1972 г.
Катар Тотал Оупън 2014 - Катар Тотал Оупън 2014 е 12-тото издание на Катар Тотал Оупън. Турнирът е част от категория Висши 5 на WTA Тур 2014. Провежда се в Доха, Катар от 10 до 16 февруари.
Катарзис - Катарзисът е рязък емоционален преход, представляващ завладяващо чувство на състрадание, мъка, смях или друга крайна промяна в настроението, която довежда до обновление и възстановяване на желанието за живот.
Катания - Ката̀ния (на италиански: Catania) е пристанищен град и община в Сицилия, Южна Италия. Градът е административен център на едноименната провинция Катания в област (регион) Сицилия.
Катаракта - Катаракта (на латински: cataracta от на старогръцки: καταρράκτης – „водопад, пръски на водопад“, на популярен език наричана „перде на окото“) е заболяване на окото, което представлява помътняване на естествената леща (lens cristalina), което може да доведе до пълно ослепяване.
Катарство - Катарството (на гръцки: καθαροί, чисти) е религиозно течение, възникнало в средата на 10 век и определено от римокатолическата църква като еретическо.
Каталонски език - Каталанският език (самоназвание: català, произнесено [kətəˈɫa] или [kataˈla]) е романски език, говорен от около 11 милиона души (за 6.5 млн – роден, за 5 млн – втори или трети език) в Испания, Франция, Андора, Италия и други.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.