инициа̀л

 

Тълковен речник

мн. инициали, (два) инициала, м.
1. Първата буква на име, която може да служи при подписване на лицето. На бележката написа само инициалите си.
2. Едра първа буква на текст в книга.

Българо-Английски речник

initial

Подробна информация от Wikipedia

Инициал - Ако търсите информация за изписването на името, вижте Инициал
Инициал (име) - Инициал се нарича изписването на името на даден човек, като за целта се използват първите букви на трите имена на човека.Например инициалите на Джон Фрицджералд Кенеди са - JFK.
Инициатива Дарма - Инициатива Дарма (на английски: Dharma Initiative – акроним – Department of Heuristics and Research on Material Applications) е измислен изследователски проект, представен в американския сериал „Изгубени“.
Инициатива на Google „Лято на кода“ - Инициатива на Google „Лято на кода“ (на английски: Google Summer of Code) е ежегодно мероприятие, което за първи път се състои от май до август 2005 в което Google награждава стипендии (от 5 000 щатски долара, към 2011) към стотици студенти, които успешно попълвт поискан проект за разработване на софтуер със свободен и отворен код през лятото .
Инициативен комитет за свикване на АСНОМ - Инициативният комитет за свикване на АСНОМ (на македонска литературна норма: Иницијативен одбор за свикување на АСНОМ) е политически орган на комунистически дейци от Вардарска Македония, който си поставя за цел подготвянето и свикването на заседание на Антифашистко събрание за народно освобождение на Македония.
Инициатива за стратегическа отбрана - Инициатива за стратегическа отбрана (на английски: Strategic Defense Initiative) е дългосрочна програма, обявена от президента на САЩ Роналд Рейгън на 23 март 1983 г.
Инициатива - Инициативата (от латинското initium — начало) е аксиоматично означение на несиметрично взаимодействие на жив с друг произволен обект.
Инициатива (пояснение) - Инициатива може да се отнася за:thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.