жиронда

 

Тълковен речник

Партия, коята е готова на компромис с контрареволюцията.

Етимологичен речник

река във Франция

Подробна информация от Wikipedia

Жирондинци - Жирондѝнците, също жирондисти (на френски: Girondins), са политическа групировка (фактическа партия) по времето на Френската революция от 1789 г., която представлява интересите предимно на провинциалната републикански настроена търговско-промишлена и земеделска буржоазия.
Жиронд (департамент) - Жиронд или в по-старата литература Жиронда (на френски: Gironde) е департамент в югозападната част на Франция, регион Аквитания-Лимузен-Поату-Шарант.
Жиронд - Жиронд (на френски: Gironde) е естуар в югозападна Франция, на източния бряг на Бискайския залив, който служи за общо устие на реките Гарона и Дордон.
Херона - Херона (на испански: Gerona, на каталонски Girona, Жирона) е град в Североизточна Каталония (Испания), административен център на едноименната провинция, с население от около 89 890 души според последното преброяване през 2007 г.
Херона (провинция) - Херона (на испански: Gerona; на каталонски: Girona, Жирона) е най-североизточната провинция на Испания, част от автономна област Каталония.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.