Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

есеи

 

Тълковен речник

рел. Членове на аскетична и мистична юдейска секта от ІІ в. пр. Хр.

Етимологичен речник

евр. “благочестиви”

Подробна информация от Wikipedia

Есеи - Есеите (на иврит: אִסִּיִים) са привърженици на течение в юдаизма между II век пр. Хр. и I век.Далеч по-малобройни от последователите на другите две главни течения – фарисеите и садукеите – те живеят в различни градове, образувайки компактни общности, посветени на аскетизма, доброволната бедност и миква, а много есеи живеят и като отшелници в пустинята.
Есе - Есе (на френски: essai, от essayer – „опитвам“) е жанр на прозата, съчетание между критика (най-често литературна), философия и публицистика в художествена форма, поставящ си за цел да изясни с помощта на въздействен език актуални културно-обществени проблеми, по които още няма ясни становища или съществуват големи различия.Есето е кратък по обем текст с цел критика или обсъждане на актуален проблем.
Есил Дюран - Есил Дюран, е българска попфолк певица, джаз певица, текстописец и моден дизайнер.
Есен - Есента е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с пролетта, лятото и зимата. Астрономически тя започва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 21 март в Южното).
Есхил - Есхил (на гръцки: Αισχύλος) е древногръцки драматург.
Ескимоси - Ескимосите са коренните жители по крайбрежието на Арктика и субарктичните части на Северна Америка и североизточните покрайнини на Сибир.
Есетрови - Есетровите (Acipenseridae) са семейство костни риби. Характерно за тях е, че по-голямата част на скелета е хрущялен.
Есен (Германия) - Есен (на немски: Essen) е град в центъра на региона Рейн-Рур, част от провинцията Северен Рейн-Вестфалия, намираща се в Северозападна Германия.
Ескишехир - Ескѝшехир (на турски: Eskişehir – дословно Стар град, на старогръцки: Δορύλαιον, Дорюлайон, на латински: Dorylaeum, Дорилеум) е град в Северозападна Турция.
Ести - Естите са древен народ, споменат и описан за първи път от древноримския историк Тацит в трактата му „Германия“ около 98 след Христа.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.