Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

еж

 

Тълковен речник

ежът, ежа, мн. ежове, (два) ежа, м. Таралеж.
• прил. ежов, ежова, ежово, мн. ежови.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Таралежи - Таралежите (Erinaceus) са род дребни бозайници от семейство Таралежови (Erinaceidae).
Ежово - Ежово (на гръцки: Δάφνη, Дафни, до 1927 Έζιοβα, Езьова, до 1928 Νεροπλατάνα, Нероплатана) е село в Република Гърция, Егейска Македония, дем Висалтия, област Централна Македония.
Ежегодно откриване на мото сезона - Откриването на мото сезона е ежегодно събитие, което се провежда в София в последната седмица след първа пролет.
Ежова главица - Ежовата главица (Dactylis glomerata) е вид многогодишно тревисто растение от семейство Житни. Разпространено е в Европа, Азия и Северна Африка.
Ежектор (артилерия) - Ежектор на ствола – устройство за продухване на ствола на артилерийско оръдие от барутните газове, служещо за намаляване на загазираността в бойните отделения на танковете, САУ и корабните куполни артилерийски установки.
Ежовска и Стефанианска епархия - Ежовска и Стефанианска епархия (на гръцки: Ιερά Ἐπισκοπής Ἐζεβῶν και Στεφανιανῶν) е епархия, епископия, на Вселенската патриаршия, съществувала през XIV век в Югоизточна Македония, тогава част от Византийската империя, а по-късно от Сръбското царство.
Ежицио Масини - Ежицио Масини (Egizio Massini) е румънски диригент от италиански произход, живял и работил за кратко и в България.
Вестник - Вестникът е печатно периодично издание, най-често издавано ежедневно или ежеседмично и обикновено съдържащо новини, мнения и анализи, често придружени от реклами.
Голяма чистка - Голямата чистка или „големият терор“ (на руски: Большая чистка) са политически репресии и гонения в Съветския съюз, дирижирани от Йосиф Сталин през 30-те години на 20 век с цел да консолидира управлението си в Съветския съюз, да централизира властта и да премахне всяка възможна съпротива на властта, независимо дали тя е реална или се симулира такава.
Различният поглед (фестивал) - Фестивалът „Различният поглед“ е ежегодно културно събитие, което се провежда на централните разкопки в Стара Загора в първия уикенд след началото на учебната година.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.