Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

гранѝв

 

Тълковен речник

гранива, граниво, мн. граниви, прил. За мазнини – който е с лош вкус и с миризма на остаряло, развалено. Граниво масло. Гранива сланина. Граниво олио. Гранива мас.
• същ. гранивост, гранивостта, ж.

Синонимен речник

(прил.) миризлив, вмирисан
(прил.) вонящ, смрадлив, гранясал, развален

Българо-Английски речник

rancid, rank

Подробна информация от Wikipedia

Гранични контролно-пропускателни пунктове на България - Граничните контролно-пропускателни пунктове на България са обособени територии със специален режим на пропускане и охрана, които се изграждат на международни шосейни пътища, както и на територията на международни железопътни гари, летища и пристанища за обществен транспорт, през които единствено се разрешава преминаването на държавната граница на страната.Граничните контролно-пропускателни пунктове обхващат територията, на която са разположени сградите, помещенията, работните места, подземните и...»
Гранични заграждения - Граничните заграждения представляват стени, валове, ровове или метални огради, които служат за ограничаване и контролиране на движението на хора през държавни граници или други военни, политически и административни линии.
Граница (област Кюстендил) - Грани́ца е село в Западна България.
Гранична полиция на България - Гранична полиция се наричат днешните военизирани сили на полицията на България за охрана на държавната граница на България.
Граници на Гърция - Границите на Гърция от лондонския протокол от 22 март 1829 г. до присъединяването на Додеканезите са изменяни девет пъти, а териториалните ѝ разширения са седем.
Граница (математика) - Граница в математиката е стойността, до която дадена функция или числова редица се доближава, когато аргументът се доближава до някаква стойност.
Граници на Албания - Границите на Албания са определени по силата на Лондонския мирен договор и по споразумение между посланиците на шестте велики сили по онова време (Великобритания, Франция, Германия, Австро-Унгария, Русия и Италия).
Гранитово (област Видин) - Гранѝтово е село в Северозападна България, община Белоградчик, област Видин.
Гранитоид - „Гранитоид“ е българско предприятие със седалище в София, съществувало в периода 1908 – 1947 година. Създадено от германския предприемач Едуард Наудашер, един от пионерите на въвеждането на стоманобетонните конструкции в България, и българските му съдружници Георги Атанасов, Иван Буров и Никола Иванов, в междувоенния период то се превръща в едно от най-големите промишлени предприятия в страната с дейност в циментовата и добивната промишленост и енергетиката.
Граница (филм, 1994) - „Граница“ е български игрален филм (военна драма) от 1994 година на режисьорите Христиан Ночев и Илиян Симеонов, по сценарий на Емил Тонев, Илиян Симеонов и Христиан Ночев.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.