Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

готва̀ч

 

Тълковен речник

мн. готвачи, м. Човек, чиято професия е да готви ястия.

Българо-Английски речник

cook
главен ГОТВАЧ chef

Подробна информация от Wikipedia

Готвач - Готвач е професия на работник, който приготвя храни в заведения за обществено хранене (ресторанти, военни подразделения, кораби) и др.
Готвачът, крадецът, неговата жена и нейният любовник - „Готвачът, крадецът, неговата жена и нейният любовник“ (на английски: The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover) е френско-британски драматичен филм от 1989 година на режисьора Питър Грийнауей по негов собствен сценарий.
Готварска сол - Готварската сол е хранителна добавка, съставена главно от натриев хлорид, която в наши дни намира и широк кръг други приложения в области, като промишленост, поддръжка на пътища, пречистване на води и селско стопанство.
Готварство - Готварството представлява изкуство за приготвяне на храната за консумация. Понятието често се използва в по-тесен смисъл като топлинна обработка на храната с цел да се промени нейния вкус, структура, изглед или хранителни качества.
Готварска печка - Готварска печка е домакински електроуред спадащ към едрата бяла техника. Разнообразието от готварски печки е голямо - съществуват електрически, газови и комбинирани готварски печки (газ и ток), с или без котлони, малки и големи и други варианти.
Готварска рецепта - Рецептата в готварството е набор от инструкции за приготовлението на дадено ястие. Професионалните рецепти се разработват от специалисти – технолози по хранително-вкусова промишленост, които взимат предвид не само вкусовите качества на продуктите, но и техните биологични и химични свойства.
Готвалд II фон Грабфелд - Готвалд II фон Грабфелд (на немски: Gottwald II von Grabfeld; † 922) е граф на Грабфелд от рода на Попоните (франкските Бабенберги) и Хенебергите.
Злин - Злин (на чешки: Zlín, носещ името 'Готвалдов', 'Gottwaldov' през периода 1949 – 1989 г.) е град и административен център на Злинския край, който е разположен в югоизточна Моравия на река Държевнице (на чешки: Dřevnice).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.