Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

габион

 

Тълковен речник

Мрежести модули с правоъгълна форма и различни размери. Запълват се с речни камъни или кариерни камъни с подходяща фракция, съобразена с формата на отворите на мрежата на обвивката.

Етимологичен речник

от италиански gabbione - "голява клетка"; произлиза от двете думи, италианската gabbia и латинската cavea - "клетка"

Българо-Английски речник

gabion

Подробна информация от Wikipedia

Габион - Габион (от италиански: gabbione) е голяма кошница, изработена от тел (в миналото от пръчки) и запълнена с камъни или пръст.
Габионета-Бинануова - Габионѐта-Бинануо̀ва (на италиански: Gabbioneta-Binanuova, на местен диалект: Gabiunèeda-Binanòva, Габиунееда-Бинанова) е община в Северна Италия, провинция Кремона, регион Ломбардия.
Габон - Габонската република или Габон е държава в западна централна Африка. Граничи с Екваториална Гвинея, Камерун, Република Конго и Гвинейски залив.
Габонска усойница - Габонска усойница (Bitis gabonica) е змия от семейство Отровници. Наричана е още габонска отровница, касава, пеперудена змия.
Габонско галаго - Габонското галаго (Sciurocheirus gabonensis) е вид примат от семейство Галагови (Galagidae). Видът не е застрашен от изчезване.
Габонска афера - Габонската афера е случай от стопанската история на България.
Габиано - Габиа̀но (на италиански: Gabiano; на пиемонтски: Gabian, Габиан) е село и община в Северна Италия, провинция Алесандрия, регион Пиемонт.
Гарион - Гарион (или Белгарион; на английски: Belgarion) е герой от поредицата Белгариада на Дейвид Едингс. Гарион е главен герой в романите от серията.
Габиний - Габиний (на латински: Gabinius) e римско име на:
Носова фигура - Галион пренасочва към тази статия. За ветроходния кораб със сходно име вижте Галеон
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.